Seascooter

Seascootercursus

Zondag van 11:00-11:45 uur wordt er Seascootercursus gegeven.

Iedere cursus wordt afgesloten met een diploma. Je moet minimaal 8 jaar zijn en een B diploma hebben om te kunnen deelnemen aan de Seascootercursus. Kinderen met een snorkel diploma hebben voorrang.

 

De Seascooter leen je van ons. Het is handig om een snorkel en masker op te hebben. Deze kan je zelf mee brengen of bij ons lenen.

Seascooter 1 (de basis) duurt 4 lessen. Seascooter 2 en 3 zijn uitgebreider en duren 6 lessen per diploma. Er zijn 3 diploma’s te behalen. De laatste les van iedere cursus is het examen.

 

De Seascooter cursus wordt op zondag gegeven. Op hun lesdag hebben de deelnemers toegang tot het zwembad van 10:00 tot 13:00 uur. De les wordt gegeven tussen 11:00 en 11:45 uur. De overige tijd kunnen de cursisten gebruikmaken van het recreatiefzwemmen.

De cursus start bij voldoende aanmeldingen. De cursus data worden dan ingepland. Het is niet mogelijk om een les te missen.

 

Er zijn verschillende Seascooter cursussen:

Seascooter 1:     De basis. Je leert omgaan met de Seascooter.

Seascooter 2:     Advanced. Je leert nog beter omgaan met de Seascooter en racen.

Seascooter 3:     Expert. Je leert coole moves en stunts (Aquabatics)

 

De Seascootercursus wordt gegeven op zondag. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De cursus start bij voldoende deelname.

           

 

 

Kosten voor de Seascootercursus 1

€ 51,00 pp

 

4 weken

 

 

Kosten voor de Seascootercursus 2

  76,50 pp

 

6 weken

 

 

Kosten voor de Seascootercursus 3

  76,50 pp

 

6 weken

 

 

Volwassenenzwemles (ALLEEN DAMES)

Volwassenenzwemles (ALLEEN DAMES)

 

Met ingang van 14-02-2019 is het niet meer mogelijk om te starten met volwassenenzwemles. Voor volwassenzwemles verwijzen wij u naar de zwemvereniging SwimKick westervoort (06-10542719).

Zwemles Extra

ZWEMLESEXTRA

 

De groepen van de zwemlesEXTRA bestaan uit maximaal 6 kinderen hierdoor is er meer aandacht per kind.

 

U kunt bij ons terecht voor: 
Diploma A, B en C. Examens worden afgenomen in overleg met ouders en verzorgers.

  

 

 

 

 

 

 

 

Onze zwemlesEXTRA is ook gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met bijvoorbeeld: Autisme, PDD-NOS, ADHD en lichte fysieke handicaps. Vaak zijn de groepen tijdens reguliere zwemlessen te groot om deze kinderen de juiste aandacht te geven. Er wordt per kind gekeken wat de beste stappen zijn. Uiteraard worden hier de ouders en/of verzorgers van het kind regelmatig bij betrokken. Er zal tijdens de lessen rekening worden gehouden met de gemoedstoestand van het kind op dat moment.

Mochten de diploma eisen voor bepaalde kinderen te zwaar zijn, dan werken wij ook met certificaten.

 

Mocht u interesse hebben dan kunt u het beste uw kind boven aan de pagina inschrijven, wij nemen dan contact met u op voor verdere informatie, vermeld onder het ‘kopje’ bijzonderheden dat het om ‘zwemlesEXTRA’ gaat.

 

De lessen duren 45 minuten, 1x per week. De maximale groepsgrote is 6 kinderen in alle fases.

De zwemlessen gaan in de schoolvakanties gewoon door (m.u.v. de zomervakantie). Alleen op nationale feestdagen is er geen zwemles.

 

 

Kosten zwemlesEXTRA per maand

€ 35,70

     

U betaald het lesgeld 11 maanden per jaar (de maand juli en augustus worden als 1 maand gerekend i.v.m. de zomervakantie).          

Het is mogelijk om voor de zwemlessen de Gelrepas van uw kind in te zetten. U kunt dit vermelden bij uw inschrijving onder het kopje bijzonderheden. Of bij aanvang van de zwemlessen bij de receptie van het zwembad. De eigen bijdrage is €15,25 per maand.

 

Voor de duidelijkheid, de zwemlesEXTRA staat open voor alle kinderen. Plaatsing van kinderen met extra aandacht vindt altijd plaats in overleg met de betrokken zwemdocenten.

 

Kijklessen 2019-2020

maandag 26-08-2019                  maandag 07-10-2019

maandag 18-11-2019                  maandag 17-02-2020

maandag 30-03-2020                  maandag 11-05-2020

 

Meezwemlessen 2019-2020

06-01-2020 t/m 11-01-2020 meezwemmen

22-06-2020 t/m 27-06-2016 meezwemmen

Meezwemmen is bedoeld voor een van de ouders. Het is niet toegestaan om broertjes en zusjes te laten meezwemmen.

 

Instromen vanuit een ander zwembad

Indien u uw kind wilt laten instromen in de zwemles van Zwemcentrum De Pals, bieden wij de mogelijkheid van voorzwemmen. Tijdens het voorzwemmen laat uw kind zien welke vaardigheden hij/zij al beheerst zodat wij, in overleg met u, uw kind in de juiste fase kunnen laten instromen. Het voorzwemmen vindt plaats op afspraak. U kunt een afspraak maken door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Snorkelcursus

Snorkelcursus

 

Zwemcentrum De Pals biedt de mogelijkheid om snorkelcursussen te volgen.

Iedere cursus wordt afgesloten met een diploma. Je moet minimaal een B diploma hebben om te kunnen starten met de snorkelcursus.

 

Het is mogelijk om deel te nemen met je eigen snorkelmateriaal of met materiaal ons.

 

Snorkelcursus 1 (de basis) duurt ongeveer 6 weken. Snorkelcursus 2 en 3 zijn uitgebreider en duren ongeveer 12 weken per diploma. Er zijn in totaal 3 diploma’. De laatste les van de cursus is het examen.

 

Er zijn verschillende snorkelcursussen.

Snorkel 1:

basistechnieken

Snorkel 2:

Behendigheid met de basisuitrusting

Snorkel 3:

Zwemmen met een buddy (Red jezelf en je vrienden).

 

De snorkelcursus wordt op verschillende dagen gegeven. Inschrijven kan via het inschrijfformulier boven aan de site, vermeld bij bijzonderheden dat je inschrijft voor de snorkelcursus. De cursus start bij voldoende inschrijving (de cursus dag wordt dan in overleg gepland).

 

Kosten voor snorkelcursus 1

€ 51,00

(inclusief diploma)

 

Kosten voor snorkelcursus 2

€ 91,00

(inclusief diploma)

 

Kosten voor snorkelcursus 2

€ 91,00

(inclusief diploma)

 

 

Snorkelcursussen starten bij minimaal 4 deelnemers.

 

Zwemles

ZWEMLES

 

Zwemcentrum De Pals leidt op voor het A, B en C diploma. U kunt uw kind inschrijven voor de zwemlessen vanaf 3,5 jaar, waarna hij/zij op de wachtlijst geplaatst wordt. U kunt uw kind telefonisch inschrijven/bij onze receptie/of klik op inschrijven boven aan de pagina. De wachtlijst is op dit moment gemiddeld 6 weken (vanaf het moment dat uw kind 4 jaar is). 

U hebt de keuze uit verschillende lesvormen:

                    

De Reguliere zwemles

De lessen duren 45 minuten, 1x per week. De maximale groepsgrote is 11 kinderen in het instructie bad en 12 kinderen in laatste fases.

De zwemlessen gaan in de schoolvakanties gewoon door (m.u.v. de zomervakantie). Alleen op nationale feestdagen is er geen zwemles.

 

 

Kosten per maand zwemles

€ 29,25

 

Eenmalig borg gebruik lespas

€ 11,50

U betaald het lesgeld 11 maanden per jaar (de maand juli en augustus worden als 1 maand gerekend i.v.m. de zomervakantie).                

Het is mogelijk om voor de zwemlessen de Gelrepas van uw kind in te zetten. U kunt dit vermelden bij uw inschrijving onder het kopje bijzonderheden. Of bij aanvang van de zwemlessen bij de receptie van het zwembad. De eigen bijdrage voor de reguliere zwemlessen is dan €8,80 per maand.

 

In overleg is het mogelijk om twee maal in de week te zwemmen.

 

Zwemles
Onze zwemles heeft een planmatige aanpak waarbij kinderen individueel doorstromen naar een volgend niveau. Uw kind hoeft dus niet te wachten op de rest van de groep.
Wij proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de leef- en denkwereld van uw kind. Ook streven we ernaar dat uw kind zoveel mogelijk les krijgt van een en dezelfde docent. Al onze docenten zijn in het bezit van een landelijk erkend zwemonderwijs-diploma en hebben ruime ervaring. Zwemplezier staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben namelijk de overtuiging dat bij iemand die ergens plezier in heeft, het leerproces aanzienlijk sneller zal verlopen.

 

Watergewenningsfase
Wanneer uw kind een oproep ontvangt zal hij/zij gaan starten in de watergewenningsfase door ons de “pinguïns” genoemd. Deze periode van 6 weken (zie ook starttijden eerste zwemles) zal gebruikt worden om:

Geen angst te hebben voor het water

Onderwater leren kijken

Drijven op de buik en rug

Springen van de kant

Bekend gemaakt worden met de beenslagen.

 

 

 

 

 

Techniekfases

Nadat uw kind gewend is aan water zal het verder geschoold worden in de verschillende zwemslagen en bijbehorende technische vaardigheden.

 

Naast de verschillende zwemslagen zal uw kind ook getraind worden in de overige onderdelen van het examen pakket. 

 

 

Kijklessen 2019-2020

26-08-2019 t/m 31-08-2019                 07-10-2019 t/m 12-10-2019

18-11-2019 t/m 23-11-2019                 17-02-2020 t/m 22-02-2020

30-03-2020 t/m 04-04-2020                 11-05-2020 t/m 16-05-2020

 

Meezwemlessen 2019-2020

06-01-2020 t/m 11-01-2020 meezwemmen

22-06-2020 t/m 27-06-2016 meezwemmen

Meezwemmen is bedoeld voor een van de ouders. Het is niet toegestaan om broertjes en zusjes te laten meezwemmen.

 

Diplomazwemmen
Tijdens de zwemlessen zal uw kind met kleren aan oefenen. Vervolgens zal getest worden of de kinderen, met kleding, voldoen aan de internationaal vastgestelde eisen. Voldoen ze aan de eisen, dan mogen ze deelnemen aan het eerstvolgende diplomazwemmen. Er wordt wekelijks diploma’s gezwommen op woensdagmiddag tussen 17:00-18:00 uur.

  

De diploma's van de stichting ENVOZ zijn internationaal erkent. Meer informatie over stichting ENVOZ vindt u op www.envoz.nl.

 

Extra services
Als uw kind ingeschreven staat bij Zwemcentrum De Pals dan krijgt hij/zij gratis toegang tijdens de recreatieve uren m.u.v. sfeerzwemmen en discozwemmen. Voorwaarde voor toegang is dat er een betalende volwassene meezwemt.

 


Advies

Als voorbereiding op de oproep kunt u met uw kind al een aantal keren het zwembad bezoeken. Dit zorgt ervoor dat uw kind de eerste zwemles niet in een volledig nieuwe situatie terecht komt en op een ontspannende wijze aan het nieuwe “avontuur” kan beginnen.

 

Als u af en toe met uw kind gaat zwemmen kunt u uw kind het volgende al laten proberen: drijven op buik en rug, springen vanaf de kant, onderwater kijken, spelen, enz. Vraag gerust de toezichthouder in het zwembad om enkele tips of informatie.

  

 

lestijden

Beginnersgroep

Dinsdag

15:45-16:30 uur

16:30-17:15 uur

17:15-18:00 uur

 

16:30-17:15 uur

 

 

 

woensdag

13:30-14:15 uur

14:30-15:15 uur

15:15-16:00 uur

16:00-16:45 uur

 

14:30-15:15 uur

 

 

 

donderdag

15:45-16:30 uur

16:30-17:15 uur

17:15-18:00 uur

 

16:30-17:15 uur

 

 

 

vrijdag

15:00-15:45 uur

15:45-16:30 uur

16:30-17:15 uur

17:15-18:00 uur

 

 

 

 

17:15-18:00 uur

 

 

 

zaterdag

08:00-08:45 uur

08:45-09:30 uur

09:30-10:15 uur

10:30-11:15 uur

11:15-12:00 uur

13:00-13:45 uur

13:45-14:30 uur

 

 

 

 

11:15-12:00 uur

13:00-13:45 uur

 

 

 

U kunt een voorkeur opgeven voor een lestijd na de beginnersfase.

Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw voorkeur.

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Instromen vanuit een ander zwembad

Indien u uw kind wilt laten instromen in de zwemles van Zwemcentrum De Pals, bieden wij de mogelijkheid van voorzwemmen. Tijdens het voorzwemmen laat uw kind zien welke vaardigheden hij/zij al beheerst zodat wij, in overleg met u, uw kind in de juiste fase kunnen laten instromen. Het voorzwemmen vindt plaats op afspraak. u kunt een afspraak maken door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

JoomSpirit