Aqua Sportief

AQUASPORTIEF

Aquasportief is goed voor je conditie en je figuur. De weerstand onder water is veel groter, maar toch zullen gewrichten, spieren en pezen veel minder snel overbelasting ervaren. Daardoor is de kans op blessures aanzienlijk minder.
Regelmatig deelnemen aan de aquasportieflessen leidt al snel tot een groter uithoudingsvermogen. Aquasportief is dan ook niet voor niets razend populair. Alle spiergroepen zullen tijdens de lessen uitgebreid aan bod komen.

U hoeft zich niet vooraf aan te melden!

 

Aquasportief
Aquajoggen deed als eerste van de aquasportief onderdelen zijn intrede in de Nederlandse zwembaden en is veruit de populairste. Een groot voordeel van deze activiteit is dat u niet in contact met de bodem komt, waardoor de gewrichten geen zware belasting krijgen en toch optimaal profiteren van de waterweerstand. Ideaal dus om te herstellen van enkel, knie -en rugblessures en voor sommige mensen zelfs de enige activiteit mogelijk om in beweging te blijven.

De Aquasportief oefenstof is niet beperkt tot joggen, maar zal juist veel variatie bieden. Dus geen saaie looples, maar een afwisselende spetterende doe-les.
Tevens kunt u met uitvoering van de gegeven oefeningen individueel de zwaarte worden bepaald. Door een beweging in het water sneller uit te voeren en/of langer te maken zal de weerstand groter worden.
Iedereen kan meedoen, er is namelijk geen zwemdiploma voor nodig!

Tijdens de lessen worden verschillende materialen gebruikt om u boven water te houden en/of de oefeningen te verzwaren. De volgende materialen kunnen gebruikt worden:

Wetbelt (een band om het middel voor een goede houding en om u boven water te houden)

Dumbells (een soort gewichten van foam waardoor onder water de weerstand flink zal worden verhoogd)

Beendrijvers (een enkelmanchet van foam, om de weerstand te verhogen)

Flexibeams (een slang van foam, om de weerstand te verhogen)

 

Dinsdag     13:30 – 14:00 uur

Vrijdag      13:30 – 14:00 uur

 

 

Kosten aquasportief

€ 5,00

 

Twaalfbadenkaart

€ 42,00

 

 

 

Meerbadenkaarten zijn 6 maanden geldig

               

AQUA 55+
Plezier, ontspanning en beweging. Plezier vanwege de contacten met generatiegenoten.  Ontspanning voor het hele lichaam mede door het warme water van ±34˚C in het ondiepe, en ±29˚C in het diepe bad. Beweging met behulp van speciale oefeningen aangepast aan uzelf.

Speciaal voor u als 55+ er hebben we op de dinsdag, woensdag en donderdag tijd gereserveerd om met leeftijdgenoten lekker te zwemmen, gymmen en te ontspannen. U hoeft niet mee te doen aan de oefeningen, u kunt ook een uurtje ontspannen zwemmen.

 

Deelnemers aan de Aqua 55+ lessen komen na de laatste les van de maand nog even voor de gezelligheid bij elkaar onder het genot van een kop koffie of thee.

 

55+ Gym ondiepe bad:
Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die blijven bewegen en sporten op hogere leeftijd minder ouderdomsverschijnselen (zullen) krijgen. Het zwemcentrum biedt u de mogelijkheid om op ontspannen wijze, in heerlijk warm water (±34˚C) te sporten. In de lessen komen alle spiergroepen uitgebreid en gevarieerd aan bod. Het bad is 1,00 m. diep, dus u hoeft niet te kunnen zwemmen.

Sporten in het ondiepe bad is tot op zeer hoge leeftijd mogelijk. Maar bovenaan staat toch vooral de gezelligheid en het plezier tijdens de lessen. De eerste les is gratis, U kunt het dus altijd een keer komen uitproberen.

 

Donderdag 11:00 – 12:00 uur (incl. ½ uur les)

 

 

Kosten aquasportief

€ 5,00

 

Twaalfbadenkaart

€ 42,00

 

 

 

Meerbadenkaarten zijn 6 maanden geldig

 

55+ Aquasportief diepe bad:
Dinsdag-, woensdag en donderdagochtend van 11:00-12:00 uur. (incl. ½ uur les) De Aqua 55+ lessen in het diepe bad zijn te vergelijken met het aquajoggen. Dit houdt in dat u met behulp van een wetbelt (een band om het middel voor een goede houding en om u boven water te houden) door het water kunt lopen.
Het grote voordeel van deze activiteit is dat u niet in contact met de bodem komt, waardoor de gewrichten niet zwaar belast worden en toch optimaal profiteren van de water weerstand.

55+ aquasportief is ook uitermate geschikt tijdens revalidatie.

 

Dinsdag     11:00 – 12:00 uur (incl. ½ uur les)

Woensdag  11:00 – 12:00 uur (incl. ½ uur les)*

Donderdag 11:00 – 12:00 uur (incl. ½ uur les)

 

 

Kosten aquasportief

€ 5,00

 

Twaalfbadenkaart

€ 42,00

 

 

 

Meerbadenkaarten zijn 6 maanden geldig

 

*Op woensdag is het ondiepe bad niet toegankelijk tussen 11:00 – 12:00 uur.

JoomSpirit